Съдът спря делото 'Петков срещу Борисов' заради депутатския имунитет на лидера на ГЕРБ

OFFNews 20 април 2023 в 11:10 1455 1

Петков/Борисов

Снимка Колаж OFFNews

Съдът спря делото.

Софийският районен съд спря делото, което бившият премиер Кирил Петков води срещу Бойко Борисов, заради депутатския имунитет на лидера на ГЕРБ.

За да продължи процесът, е необходимо парламентът да свали защитата на Борисов или той сам да се откаже от нея.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" съди Борисов за клевета и настоява за обезщетение от половин милион лева. На 24 август м. г. Борисов свика брифинг, на който той и хората му обвиниха кабинета "Петков", че е доставял природен газ за страната чрез дъщерна компания на "Газпром", за да облагодетелства фирми, свързани с "Продължаваме промяната". Освен това според него са обидни и думите на Борисов, че от ПП са знаели, че неговият арест е незаконен и че решението да го арестуват е било взето "на оргия с много уиски и пица на кристали".

Днес СРС обясни, че видно от сайта на Народното събрание, а и публична информация е, че Борисов е депутат. Не е готова и назначената от съда експертиза. Тя трябваше да установи автентичността на няколко файла с видеозаписи на публични изказвания на Бойко Борисов. Част от записите бяха гледани в съдебната зала в предходно заседание.

На първото си заседание по делото районният съд прие да разгледа частичен граждански иск от Петков за 10 000 лв. за причинени неимуществени вреди. Според Петков с изказванията си Борисов му е накърнил достойнството и репутацията му в очите на обществото с клеветническите си твърдения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

20.04 2023 в 12:06

Ами сега?:–)))))))))))))
лойко дали ще се откаже сам от имунитета си и ще се хвърли да защитава тезата си в съда? ;–))))
Или ще си мишкува, както обикновено?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки