Борисов: Решението за ареста ми е взето на една оргия с много уиски и пици на кристали

ГЕРБ обвиняват ПП, че до последния си ден са купували от "Газпром" на завишени цени

Ружа Райчева 24 август 2022 в 13:30 6589 29

Бойко Борисов в централата на ГЕРБ

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Бойко Борисов в централата на ГЕРБ

Те са знаели, че арестът ми е незаконен произвол. Това решение е взето на една оргия - с много уиски, бяло вино, пици на кристали. И заря поръчали. С единствена задача да ме извлекат пред децата с белезници, знаейки, че извършват незаконни действия.

Така бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира окончателното решение на Административния съд в София, че арестът му на 17 март е бил незаконен. Той посочи, че след "много часове ровене" нищо нередно не е било открито в дома му.

"Разровиха на децата креватите и не намират нищо. Попълваме протоколи, че няма нищо. Те ми обясняват: "Съжаляваме, но трябва да ви задържим, така ни е разпоредено". И аз чух по телефоните как казват: "Да му сложиш белезници" - ей това е партията на промяната", каза Бойко Борисов.

По думите му когато миналата година служебното правителство е "изчегъртвало" ГЕРБ, за ПП това е било нормално и правилно. Борисов определи поведението им като политическо лицемерие.

"Сега ни питат защо не сме били скачали на служебния кабинет. Абе мили драги, когато Радев ви направи министри, никому неизвестни лица, вие с апотеоз обяснявахте "уважаеми г-н президент", а ние се биехме (...) Сега ни приканват да протестираме пред Радев. Ма ние когато протестирахме, вие клечахте отпред да му се молите! Това е много скоро било в историята", заяви Борисов.

ГЕРБ обвиняват ПП, че до последния си ден са купували от "Газпром" на завишени цени

"До последния си ден "Продължаваме промяната" са купували газ от "Газпром" на завишени цени. Това не може да е от глупост, нито от наивност. Това е толкова скандално, че няма как да е просто от неможене", каза бившият енергиен министър от ГЕРБ Делян Добрев.

Той твърди, че до края на юли България е купувала природен газ от "Винтерсхал Румъния" (ВИЕЕ), собственост на "Газпром Швейцария". Той напомни, че според досегашния договор с "Газпром" България е купувала газ за 86 евро, а ПП до края на юли са купували на цена 110 евро. Добрев посочи, че стопроцентов собственик на "Винтерсхал" в Румъния е "Газпром Швейцария", която се притежава на 100% от "Газпром".

Бившият енергиен министър заяви, че по тази причина от ГЕРБ са внесли сигнал в МВР и ДАНС, защото смятат, че част от тези пари се прехвърлят в офшорки на ПП, които "печелят от цялата тази схема".

Лидерът на ГЕРБ каза още, че вчера бившият енергиен министър от четворната коалиция Александър Николов не е отрекъл, че България е продължила да купува от "Газпром". "Не отрече, но каза, че не се е купувало на завишена цена", заяви Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

28

офф бее

24.08 2022 в 21:39

Акцента е на "тулуп", не на "спящ". Сниман от курве. Да ти го нарисувам ли, че да разбереш, Красе?

*Всъщност няма да ти го рисувам - има го на снимка - потърси в нета. Нали си програмист? Ако не знаеш как да го търсиш - пробвай с Гугъл. Пишеш "спящия тулуп" и излиза на първия ред.
Ай, пробвай!

2051

26

Propaganda

24.08 2022 в 18:43

Кух на пожарникарски маркуч ще си остане до живот боко. Тъп, но нагъл.

Газ пикае като чуе за ПП, конкуренция на господарите си от газпром прави.

22548

25

dolivo

24.08 2022 в 18:28

хахаха, то неговите оргии с 200 са всеизвестни

чак го снимат курвите жалка картинка каква е проснат спящ тулуп

но нали всички кадри са фалшиви

2744

22

AAA

24.08 2022 в 17:56

Затвор за този безочлив крадец! Докара България до просешка тояга , ако че Европа налива пари . Изверг

1905

21

2021

24.08 2022 в 16:34

Когато ние излязохме да протестираме през 97-ма год. също не знаехме какво ни чака, от тези които идват. Така че протестиращите не се самообвинявайте прекалено...

-240

20

редовно четящ

24.08 2022 в 16:27

Общоизвестно е, че никой парапет няма мозък.
 
X

Подкастът на OFFNews