Съдът решава за ареста на Пламен Бобоков

OFFNews 25 юни 2020 в 07:11 1858 0

Апелативният спецсъд ще решава да остане ли бизнесменът Пламен Бобоков на свобода срещу парична гаранция от един милион лева. Прокуратурата протестира решението на първа инстанция да не го задържи под стража. 

Искането за постоянен арест е по разследването срещу него, че е част от престъпна група за внос и депониране на опасни отпадъци. Пламен Бобоков е единственият от 7-членната група, когото прокуратурата освободи след първоначалното задържане. После - въпреки че бизнесменът внесе определения му един милион лева, специализираното обвинение го задържа с довода, че е изтекъл законовият срок за това. 

Съдът обаче го пусна под гаранция, защото парите са по сметката на прокуратурата, и въпреки изтъкнатите от наблюдаващите прокурори открити в телефона и таблета на бизнесмена чатове с президентския съветник Пламен Узунов и подалия оставка русенски прокурор Николай Николов. 

Спецобвинението публикува нови разговори всеки работен ден, като се очаква да ги използва като мотив, че Пламен Бобоков трябва да бъде задържан, заради влиятелните си връзки и опасността да попречи на разследването или да се укрие. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови