Съдът пусна под гаранция осиновителката на починалото в Пловдив дете

OFFNews 16 януари 2023 в 16:12 3048 0

Михайлова

Снимка бТВ

Анка Михайлова

Пловдивският окръжен съд е освободил под парична гаранция от 3000 лв. 41-годишната Анка Михайлова, обвинена, че по непредпазливост е убила осиновената си дъщеричка. Причината е, че е изтекъл максималният срок за задържане от два месеца и магистратите са преценили, че обвиняемата няма опасност да се укрие. Разследването по случая продължава, съобщи БНТ.

В края на септември миналата година момиченцето на година и 9 месеца бе прието в УМБАЛ "Свети Георги" с травми по главата и тялото, синини и следи от ухапвания. Осиновената Севда беше в кома, а по-късно почина. Осиновителката от квартал "Столипиново" бе задържана.

Първоначално момиченцето е прието в интензивното отделение в безсъзнание, като майката обяснила, че е паднало от леглото. При прегледа обаче са установени множество тежки травми, които не са от падане. Детето е осиновено преди една година. Открити са синини и следи от ухапвания. 

Според адвоката на Анка Михайлова травмите на момичето са причинени от падане от леглото. Но според обвинението, майката е малтретирала осиновеното си бебе и тежките травми са довели до неговата смърт.

Психиатричната експертиза на жената показа, че тя е психически здрава и може да носи наказателна отговорност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови