Съдът пусна под домашен арест сина на олимпийския шампион Иван Иванов

OFFNews 28 декември 2023 в 11:12 2585 2

Иванов

Снимка БТА

И синът Иванов е пуснат от ареста.

Софийският апелативен съд постанови домашен арест на Иван Иванов–син, обвиняем за поискан и получен подкуп. Според съдебния състав има редица пороци при повдигането на обвинението, което на този етап не съответства на доказателствата по делото.

По делото обвиняем е и баща му Иван Иванов, който е олимпийски шампион по вдигане на тежести от Барселона 1992 г., четирикратен световен и петкратен европейски шампион, в момента е старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести.

Двамата бяха задържани в края на миналата седмица.

Сумата от малко над 62 000 лв. е дадена от председателя на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид на Иванов-син, който бе задържан с белязаните пари. Софийският градски съд наложи парична гаранция от 5000 лв. на Иванов-баща, като той не обжалва наложената му мярка за неотклонение, а на сина му постанови постоянен арест.

Иван Иванов-син обаче обжалва мярката си и днес съдът се съобрази. Адвокатът на Иванов-син Костадин Костадинов обясни, че не са налице предпоставките той да бъде задържан в ареста. Той посочи, че има разминаване между показанията на двамата основните свидетели, освен това няма данни клиентът му да е направил опит да се укрие или да възпрепятства разследването. Според Костадинов няма и доказателства, че клиентът му е обществено опасен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

2

нещото

03.01 2024 в 04:15

Открийте разликата- за същото на Иванчева белезници и затвор!!!

1000

1

kokoto

28.12 2023 в 13:15

тоя точи федерацията и община Шумен от години и всички реват от него ама не смеят да му се опънат
 
X

Да помогнем на украинските деца!