Съдът освободи Вълчо Арабаджиев срещу 20 хил. лева

Родителите му Ветко и Маринела Арабаджиеви се издирват с червена бюлетина

OFFNews 03 септември 2018 в 08:06 14634 4

Снимка trafficnews.bg

Вълчо Арабаджиев

Синът на Ветко Арабаджиев - Вълчо Арабаджиев - беше освободен от 72-часовия арест срещу 20 хил. лева гаранция три дни, след като обиски извадиха 10 млн. лева в брой от от куфари, кутии и сейфове в офиси на баща му в хотелите "Маринела" в София и "Марица" в Пловдив.

При акциите бяха задържани 10 души, започна разследване за данъчни престъпления и пране на пари.

Родителите на Вълчо - Ветко и Маринела Арабаджиеви - се издирват с червена бюлетина.

20 хил. е гаранцията, срещу която са пуснати и Румелия Кирилова и Елена Караянчева, задържани също за 72 ч. при акцията в петък.

Според специализирания наказателен съд няма опасност тримата да се укрият и да извършат ново престъпление. Вълчо Арабаджиев живял извън България и можело да се допусне, че не може да знае какъв е произходът на парите на родителите му

Съдът се мотивира, че през по-голямата част от живота си Вълчо Арабаджиев е живял извън България и може да се допусне, че не може да знае какъв в произходът на парите на родителите му, които той е държал в банкови касети - това бе мотивът на съда за решението, пише bTV.

Съдът прие също, че през последните години Ветко и Маринела Арабаджиеви са внасяли данъци, надвишаващи в пъти иззетата при акцията сума.

Адвокатът на Арабаджиев-син Илиян Василев твърди, че няма извършено престъпление и след като има искане за задържане, съдът трябва да направи обосновано предположение за вина.

Наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов се съгласи, че според съда няма предпоставки за постоянна мярка за задържане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

4

Новак

03.09 2018 в 16:34

Чу се , че бизнесменът бил близък с Валерката Тишината. Дали не се явява нещо като предупреждение към Симеонов, който нещо много заприказва против ГЕРБ напоследък “Внимавай, сега отстреляхме твоите хора да не заминеш и ти!”
Каквато и да е причината държавата пак е в ролята на бухалка.

20696

2

Новак

03.09 2018 в 08:46

При открити кутии с 10 млн. лева това момче няма да усети ако 20 000 липсват. А че това е поредната PR акция си личеше още от хвалбите, че са отваряли БНБ посред нощ за броячни машини. Има вероятност да е проява на некадърност, но по-скоро мафиотизираната държава изпра парите на един мафиот - като паднат всички обвинения в съда Арабаджиеви, с всичките милиони, ще излезнат чисти като момини сълзи.
Но пък и това как в стаята му има милиони левове, но той не знае откъде са си е обида за здравия разум.

17156

1

aviatora

03.09 2018 в 08:17

Поредната показна и измислена алакция от мафиотската групировка ГРОБ.