10 задържани след акцията в Маринела, разследват Ветко Арабаджиев за пране на пари

OFFNews 31 август 2018 в 14:09 19772 1

Десет лица са задържани до този момент след акцията на Специализираната прокуратура в офиси на фирми в хотел „Маринела“. 

Това каза заместникът на главния прокурор Иван Гешев. Той уточни, че разследването продължава, извършват се множество претърсвания и изземвания на територията на различни адреси и МПС-та в София и Пловдив.

Собственикът на хотела, ако използвам думата „собственик“, по официални данни, от началото на август не се намира в страната заедно с хора от семейството си. Обект на разследване за извършени престъпления са и това лице, хора от семейството му, както и управители и собственици на различни фирми, каза още Гешев за Ветко Арабаджиев, цитиран от Фокус. Делото по случая е образувано преди 10 дни. 

Има доказателства, че вероятно лицето собственик на хотел „Маринела“ с други хора са извършвали
данъчни престъпления и пране на пари, каза още Гешев. 

Относно това, че в този хотел са се състояли едни от най-важните европейски събития и може ли да се окаже, че всъщност е точено ДДС от пари, дадени за Европредседателството, Иван Гешев заяви: „Няма такива данни. Няма кой да точи пари за Европредседателството. За да спечелиш определени обществени поръчки, трябва да отговаряш на
определени законови условия. Това няма общо с предмета на разследването, което ви описвам“. 

Предстои изземване на определени МПС-та като веществено доказателство. До момента са намерени дребни суми от рода на 150 000 лева като очакваме доста по-големи суми до края на деня. Част от тях са намерени в кутия за обувки, а не в помещение, ползвано от това семейство, което посочихте“, заяви зам.-главният прокурор. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)