Съдът оправда напълно бившия общински съветник от БСП Бенчо Бенчев

OFFNews 23 юни 2021 в 20:11 3573 1

Бургаският районен съд оправда напълно бизнесмена и бивш бургаски общински съветник от БСП Бенчо Бенчев, съобщи БНР.

Първоначално бургаската районна прокуратура поиска 2 г. условно с 3 г. изпитателен срок. Обвинението към Бенчев е, че през август 2018 г. е помогнал на Димитър Желязков - Очите да избегне наказателно преследване, осигурил му е транспорт между Гърция и Турция и хотелска стая.

Бенчев има и още едно обвинение - държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

По време на заседанието бяха представени оръжията и боеприпасите, за които прокуратурата твърди, че са неправилно съхранявани в спалнята в дома му – три пистолета Макаров, автомат Калашников, пълнители и патрони. Разпитан беше и свидетелят Шабан Шабан, който потвърди, че той, заедно с Бенчо Бенчев и други хора, са били в компанията на Митьо Очите в ресторант в Истанбул.

Защитата на обвиняемия пледира, че той е невиновен и трябва да паднат обвиненията срещу него заради липса на безспорни доказателства. Според адвоката на Бенчо Бенчев при срещата в Гърция с Митьо Очите той не е знаел, че е обявен за общодържавно издирване.

Освен това са преминали безпрепятствено границата между Гърция и Турция през граничния контрол.

По всички обвинения бургаският районен съд се произнесе невиновен. А платената гаранция от 50 000 лв. ще му бъде върната. 

Присъдата не е окончателна и може да бъде протестирана или обжалвана в седем дневен срок пред Бургаския окръжен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1806

1

Nick Ivanov

24.06 2021 в 06:49

Бенчо Бенчев е нарко подлога, това е ясно на всички. Тоя повече никой не иска да го вижда на обществена длъжност, "партньорите" от Козяк да предоставят информация за схемите му, и да го пращаме да копае канавки.