Съдът не пусна Лилана да излезе от ареста

OFFNews 30 юли 2020 в 17:29 4266 2

Специализираният наказателен съд остави певицата Лиляна Деянова, по-известна като Лилана, в ареста, предаде БГНЕС.

Според магистратите има опасност тя да извърши извърши ново престъпление. По отношение на възможността тя да се укрие съдът не откри такава възможност, но подчерта, че обвинението срещу нея е тежко.

Деянова заяви, че процесът срещу нея и съдружника й Мартин Георгиев е репресия, както и че те са заложници, а не са обвиняеми. Освен това Лилана каза още, че е започнала процедура за завеждане на дело в Страсбург. Това обаче може да стане, след като измине целия съдебен път у нас. 

Два дни по-рано съдът отложи решението си заради медицинска експертиза. Причината за това е, че вещото лице, което трябваше да обясни заключенията си, не се яви. 

Адвокатът на Лилана Николай Хаджигенов обяви, че няма еднозначен отговор съвместими ли са гръбначните проблеми на певицата със следствения арест, но за да вземе съдът решение, трябва да се яви и вещото лице. "Това е изтезание, държат я като заложница. Ако я пуснат, няма с какво да държат Божков", обяви пред БНР във вторник той. "Мотивите на съда са безобразни всеки път. Това не трябва да бъде оставено така. Един невинен човек гние в ареста без правна причина. Другото са политически причини и поръчки", допълни той.

Деянова, брат й и съдружникът й Мартин Димитров са обвинени, че като престъпна група опитали да източват евросредства по програмата "Иновации и конкурентоспособност". Братът на певицата - Александър Деянов, беше пуснат под гаранция от 50 хил. лв. Той отказа да ги плати в знак на протест, но прокуратурата не го задържа. 

В края на юни съдружникът й беше пуснат под гаранция от 100 хиляди лева. В средата на миналия месец пък прокуратурата повдигна и трето обвинение на Лиляна Деянова - за подаване на декларации по европроекти с неверни данни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12032

2

Киро Горския

30.07 2020 в 20:15

"Върнете се в България, образовани млади хора, всички ще имате възможност да се развивате и да печелите обществени поръчки" . Как по точно Лилана ще извърши ново престъпление, и доказано ли е, че е извършила някакво престъпление. На това трябва да се обърне повече внимание, да не стане като с Иванчева - тихомълком да я оставят да гние в затвора. Горкото момиче, да беше емигрирала навреме