С лопати и брадви нападнали децата от отбора по кану в Асеновград

Някои от подсъдимите са завели контрадела за побой

OFFNews 18 декември 2017 в 13:32 24037 0

С лопати и брадви нападнали децата от отбора по кану в Асеновград

С лопати и други строителни и земеделски инструменти били нападнати децата от отбора по кану-каяк в Асеновград. Това стана ясно по време на делото срещу нападателите, които биха децата и треньорите им на 26 юли.

Инцидентът стана край язовир „40-те извора” по време на тренировка на отбора по кану-каяк от детско-юношеската школа на СК „Асеновец”. Конфликтът станал, след като част от биячите предложили помощ на децата, които обаче им отказали. Това провокирало младежите от ромски произход да проявят агресия. 

Днес пред съда всичките 11 подсъдими се признаха за виновни и поискаха делото да се гледа по бързата процедура. По този начин те си осигуряват намаляване на наказанието с 1/3 от предвиденото в закона. За част от тях прокуратурата поиска условни присъди. За двама от нападателите бяха поискани съответно две и три години затвор.

Нападателите признаха, че са били децата и казаха, че съжаляват за стореното. 

В съдебната зала бяха показани брадвите, лопатите и дъските, с които са били нападнати децата и треньорите им, съобщава bTV. Единият от битите треньори е призован по делото само като свидетел, но не и като потърпевш.

Бащата, чийто две деца бяха бити, иска мъжете да бъдат съдени не за хулиганство, а за опит за убийство. Оказа се, че част от подсъдимите са завели контрадело срещу децата с обвинение, че те са ги нападнали и пребили.

Инцидентът през лятото доведе до серия от протести и бутане на постройки в ромския квартал на Асеновград. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови