Родител, нападнал учителката на сина си, отива на съд

OFFNews 19 февруари 2021 в 13:21 3574 0

Родител, посегнал на учителка, се изправя пред съда за хулиганство и телесна повреда. 

Историята е от 13 март 2020 г., когато учениците от пети клас в ОУ "Владимир Минчев" в с. Владимирово имали час по математика и информационни технологии. Единият от тях говорел и пречел на съучениците си. Учителката му направила забележка, но детето продължило да притеснява класа. Не се подчинил и на искането на преподавателката да напусне класната стая.

Тогава учителката го хванала за дрехата и го дръпнала, за да излезе, момчето я ударило и напуснало стаята.

С това инцидентът не приключил. Петокласникът се върнал с родителите си в училището, станал скандал, на който директорът бил неволен свидетел. Той помолил семейството да престане и го поканил на разговор в кабинета си.

След приключването на часа учителката отишла в кабинета на директора, където били родителите на момчето, но до съгласие не се стигнало и преподавателката си тръгнала. 

Бащата на ученика я последвал навън и я ударил. Жената залитнала и се подпряла на близкото дърво. Мъжът я изритал. Свидетелка на грозната сцена се изплашила и казала на мъжа да спре, но той я заплашил с разправа. След това тя помогнала на пострадалата да се прибере вкъщи.

Бащата на ученика е бил привлечен към наказателна отговорност.

Предстои делото да продължи в съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!