Рецидивистът–убиец от Руенско поиска по-лека присъда

OFFNews - Бургас 15 март 2016 в 12:46 2091 0

Снимка e-burgas.com

Ремзи Мустафа

Ремзи Мустафа, който през миналата седмица уби 75–годишния Хаккъ Али от руенското село Люляково, остава за постоянно в ареста. Това реши Бургаският окръжен съд, който днес гледа искането му за постоянна мярка „задържане под стража“.

Пред магистратите Ремзи призна вината си и поиска по-лека присъда, както и по-лека мярка за неотклонение, въпреки че в момента излежава присъда. 340 лв. е била причината за убийството. Сумата, починалият е дължал на своя нападател. Според защитника на Ремзи, двамата се скарали, Хаккъ замахнал с дърво, а задържания мъж отговорил с удар с камък.

46–годишният Ремзи Мустафа е прекарал голяма част от съзнателния си живот в затвора за различни престъпления. В момента на убийството, той е бил пуснат в отпуска от варненския затвор, където излежава присъда за кражби и изнасилване.

Сигналът за изчезването на 75-годишния мъж бе подаден в Районно управление – Руен на 10 март от негов близък. Тялото на убития мъж бе намерено на пътя между Руен и Айтос, в землището на с. Зетьово, захвърлено в дере. Нападателят бе задържан в родния си град Дългопол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови