Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Рецидивист в отпуска от затвора уби мъж в Руенско

OFFNews - Бургас 12 март 2016 в 15:52 7912 7

Калоян Калоянов и Калина Чапкънова

46-годишният Ремзи Мустафа от Дългопол е задържан за убийството на 75-годишен мъж от руенското село Люляково, съобщи на извънреден брифинг днес административният ръководител на Бургаска окръжна прокуратура Калина Чапкънова.

Мустафа е с мярка "задържане под стража за срок от 72 часа", като предстои внасяне на искане в окръжния съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Сигналът за изчезването на 75-годишния мъж е подаден в Районно управление – Руен на 10 март от негов близък.

На пътя между Руен и Айтос, в землището на с. Зетьово, е открит автомобила на възрастния мъж, а на около 500 м. от него в дълбоко дере и трупа на убития.

Криминалистите са констатирали видими следи от насилие в областта на главата.

След анализ на получената оперативна информация и събраните в хода на разследването доказателства, буквално часове след откриването на трупа на възрастния мъж, служителите от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас са локализирали вероятния извършител и със съдействието на ОДМВР – Варна същият е задържан в Дългопол, заяви директорът на бургаската полиция Калоян Калоянов.

Задържаният Ремзи Мустафа е рецидивист, многократно осъждан за блудство, изнасилване, кражби и грабежи, извършени в условията на опасен рецидив.

В момента изтърпява наказание "лишаване от свобода" във Варненския затвор, като по време на извършеното деяние е бил в отпуск за периода от 09 – 14.03.

Според директора на ОДМВР – Бургас "мотивите за извършеното убийство са личностно-финансови."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews