Рекордните 10 млн. евро искат близките на жертвите при катастрофата край Велико Търново

OFFNews 29 декември 2022 в 10:40 5292 0

катастрофа

Снимка БГНЕС

Катастрофата

Рекордни искове за над 10 млн. евро са предявили до сега близките на загиналите румънски граждани при катастрофата от 6 август при великотърновското село Куцина. Единственият обвиняем по делото е турският шофьор на автобуса, който чака правосъдие в ареста, съобщи БНР.

На 6 август, около 2:00 ч., рейс с румънска регистрация, управляван от турски водач, катастрофира в участъка между селата Куцина и Поликраище. В автобуса са били 25 души.

Най-сериозна сума за морални вреди и имуществени щети - над 8 млн. евро, са предявили близките на загиналата румънка Елена Чапота. Само за детето ѝ, останало без майка, румънските адвокати са поискали 5 млн. евро и по 1000 евро на месец пенсия за издръжка. По 1 милион евро са исковете за майката на жертвата и двамата ѝ братя.

Наследниците на стюардесата в катастрофиралия автобус Николета Матара са оценили загубата си на 2 млн. евро, а материалните вреди са посочени в леи. За 50 000 евро морални вреди претендира и един от тежко ранените. Сумата за морални и имуществени щети срещу турския шофьора на автобуса Дженгиз Джан и застрахователната компания, която предстои да бъде привлечена като граждански ответник, тепърва ще се увеличават.

Делото е насрочено за 20 януари догодина във Великотърновския окръжен съд. Експертизи показаха, че автобусът се движил със скорост от 130 км/ч. при разрешени 80 км/ч. При катастрофата загинаха четирима румънски и турски граждани, а осем бяха тежко ранени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !