Quantcast

РДНСК обяви заповедта за строеж върху тютюневите складове за нищожна

OFFNews Последна промяна на 02 септември 2016 в 11:19 2447 1

РДНСК обяви заповедта за строеж върху тютюневите складове за нищожна

Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) е обявила за нищожно разрешението за строеж, заради което започна разрушаването на тютюневите складове в Пловдив.

Заповедта е издадена от главния архитект на Пловдив Румен Русев, който е с повдигнати обвинения по случая. 

От прокуратурата в Пловдив съобщиха, че са поискали прогласяването на разрешението за строеж за нищожно. Със заповед на началника на РДНСК Южен централен район от 19 август 2016 г. това разрешение за строеж е прогласено за нищожно и не поражда каквито и да било правни последици от момента на издаването му.

В мотивите си за прогласяване на нищожността началникът на РДНСК Южен централен район изцяло е споделил доводите на наблюдаващия прокурор, изложени в протеста и залегнали в повдигнатото на главния архитект на Община – Пловдив, обвинение по воденото досъдебно производство, за допуснати множество нарушения на разпоредбите на Закона за устройство на територията и Закона за културното наследство при издаване на строителното разрешение, довели до тежки и неподлежащи на саниране пороци в същото. В заповедта за отмяна категорично и констатирано и, че разрешението е било издадено без задължителното съгласуване с министерство на културата.

Разследването по досъдебното производство продължава.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11714

1

OTBPAT

02.09 2016 в 14:03

на база това обчвяване кой ще се измъкне? Защото съм сигурен, че осъдени няма да има