Разкриха схема за незаконна търговия с фалшиви маратонки

OFFNews 22 януари 2021 в 15:33 2287 0

Разкриха схема за незаконна търговия в Пловдив, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, предаде БНР. 

Продавани са онлайн фалшиви маратонки. Те са внасяни от Турция нелегално и се е разпространявала чрез четири сайта за продажба на спортни стоки.

Заради незаконната продажба са генерирани недекларирани приходи в размер на 700 000 лева за последните две години.

Заповедени за арест са издадени за братя, единият от който е задържан, а другият е обявен за издирване, тъй като е извън страната.

При започналата вчера полицейска операция са претърсени и иззети материали от десет адреса в Пловдив. В момента на задържането е получена оперативна информация, че е пристигнала нова пратка с маратонки, предназначени за продажба по интернет. Служители на икономическа полиция са посетили посочения адрес, на който стоката е пристигнала. Оказва се, че това е склад в една от индустриалните зони на булевард "Шести септември".

Установено е, че зад специално изградена стена е обособен таен склад, в който е имало стока за над 600 000 лева.

"Дневно оборотите от дейността на групата са стигали и до 20 000 лева", каза директорът на ОД МВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. 

Чрез въпросните интернет сайтове клиентите са поръчвали избраните артикули, след това подставени лица са изпращали поръчките със спедиторска фирма, а заплащането е ставало директно на ръководителите на схемата. След заплащане от страна на клиента сумите се теглят в кеш като физически лица, за което не се заплащат и декларират никакви данъци. На следващ етап приходите се превеждат към дружество, което е еднолична собственост.

Със спечелените от престъпната схема пари са построени ритуален дом, който е действал като параван за изпирането на придобитите средства. Изградена е и 4-етажна жилищна кооперация в квартал "Изгрев". И двете сгради са без никакви документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!