Разкриха незаконна фабрика за цигари

OFFNews 12 октомври 2020 в 10:43 1458 0

Разкрита е нова фабрика за нелегално производство на цигари при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов са били на мястото край Цалапица.  

Във фабриката са открити над 100 кашона готови за пласиране цигари. Всичките са били пакетирани в кутии с руски марки, организаторите са молдовци, съобщи БНТ. 

Успех за ГДБОП и Специализирана прокуратура. Разкрита е нова фабрика за незаконно производство на цигари, похвали се главният прокурор Иван Гешев в Туитър. "Отново е предотвратена щета за бюджета, което значи повече повече за гражданите. Продължаваме...", написа още той. 

При извършените претърсвания в производствено хале са намерени и иззети машини и цялостно оборудване за обработка и производство на цигари и тютюн за пушене, както и голямо количество готова продукция без акцизен бандерол. Пакетиран тютюн за пушене в промишлени количества е намерен и в друга стопанска сграда, ползвана от групата, уточниха от спецпрокуратурата. 

Наказателното производство по случая е образувано с постановление на прокурор от Специализирана прокуратура за това, че на територията на страната и в чужбина действа организирана престъпна група, създадена с цел производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол – цигари и тютюн за пушене. Събраните в хода на разследването доказателства сочат, че участниците в групата са произвеждали незаконно цигари от молдовската марка „Plugarul“.

Предстои привличане към наказателна отговорност на лицата, участвали в престъпното сдружение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови