Разбиха група за алкохол менте: водка и ракия за Боровец, мастиката по морето

OFFNews Последна промяна на 15 януари 2018 в 13:03 17389 0

Снимка Архив

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем участници в организирана престъпна група, занимаваща се с незаконно производство и разпространение на спиртни напитки, както и с търговия на цигари без бандерол.

Участниците са задържани в Радомир и София при операция на ТС БОП-Перник, ГДБОП, ОДМВР-Перник и Специализираната прокуратура.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е произвеждала ракия, мастика, уиски и водка от спирт, вода, ароматизатори и оцветители. Въпросните „напитки“ били пласирани в 5-литрови бутилки от минерална вода в малки магазини от търговската мрежа, както и в заведения, в т.ч. в курорта Боровец и по Черноморието. Цената била 4-5 лева литъра, в зависимост от вида на алкохола. 

При операцията по задържането на участниците в групата са намерени и иззети близо 1000 литра фалшив алкохол. От дома на ръководителя на групата Костадин К. са иззети и цигари без бандерол, за които има данни, че са
били предназначени за черния пазар.

Назначени са експертизи, които трябва да установят съдържанието на иззетите фалшиви спиртни напитки и дали са опасни за здравето. 

Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на ръководителя и на един от участниците в групата. Останалите са с парични гаранции от 5000 до 10 000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови