Пуснаха от ареста Венци Боксьора

OFFNews 09 октомври 2021 в 15:20 2153 0

Софийският районен съд пусна от ареста Венцислав Дамянов, по-известен като Венци Боксьора, защото все още е в сила предишната му мярка за неотклонение - домашен арест, предаде БНР. 

Дамянов беше повторно арестуван в сряда вечер при специализирана акция на СДВР в Световрачене. Прокуратурата му повдигна поредно обвинение. 

Според местни жители Дамянов не спазва домашният си арест. В съдебната зала адвокатът му каза, че това не отговаряло на истината.

Венци Боксьора има повдигнати обвинения за закана за убийство, хулигански действия в условията на опасен рецидив и побой.

Има данни, че Венцислав Дамянов – Боксьора е бил пазен от полицията като свидетел, ще се провери. Това по никакъв начин не му дава право да безчинства над хората, обясни по-рано днес главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Вчера министърът на вътрешните работи уволни началника на 2-ро РПУ заради случая с Венци Боксьора. Според Рашков насилието и хулиганството - заснети от местни жители - са били извършвани под чадъра на полицейски служители, като не е изключено те да включват и хора от ръководството на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови