Пуснаха на свобода Ториното и аверите му

OFFNews 08 февруари 2018 в 13:22 24806 4

Пуснаха на свобода Ториното и аверите му

Снимка bTV/Ладислав Цеков

bTV/Ладислав Цеков

Ивайло Борисов-Ториното и останалите трима души, с които той е обвинен за отвличането на Адриан Здравков, бяха освободени от ареста срещу парична гаранция.

Ториното излиза от ареста срещу парична гаранция от 10 000 лева. Шофьорът му Мартин Марков бе освободен срещу 5 000 лева.

Другите двама задържани Георги Джамбазов и Златка Стефанова също са на свобода срещу парични гаранции от 10 000 лева за всеки един от тях.

Според прокуратурата Борисов и Марков са осигурили два автомобила, които били използвани за отвличането на младежа. Георги Джамбазов и приятелката му Здравка са помогнали за извършване на престъплението, като са осигурили сръбски сим-карти на извършителите за водене на преговорите за откуп.

Според апелативните магистрати има доказателства, събрани до момента, които са много по обем и сочат за някаква връзка на обвиняемите с отвличането на Адриан Златков, но те са недостатъчни и фрагментарни.

За Ториното и Марков нямало достатъчно основания за задържане под стража, а за Джамбазов и Стефанова има данни, че са били в Сърбия, когато са пращани съобщенията на бащата на Адриан.

В същото време обаче не може да се установят връзки, че съобщенията са пращани от тези сим карти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови