Пуснаха четирима от задържаните за незаконна сеч служители на горско

OFFNews 20 септември 2018 в 20:50 3164 1

Специализираният съд пусна под гаранция двама от общо петимата арестувани за участие в организирана престъпна група за незаконна сеч. Други двама са пуснати под домашен арест, съобщи БНТ. 

Сред арестуваните бяха директорът на Регионална агенция по горите - София Милчо Христов и шефът на горското в Своге. Те са пуснати под домашен арест заради влошено здраве въпреки настояването на прокуратурата те да останат в ареста. 

"Настояваме за тази най-тежка мярка, защото членовете на групата и съответните директори и длъжностни лица са извършили множество несъщински корупционни престъпления, същите са повлиявали на множество административно-наказателни процедури, прекратявали са редица производства срещу членове на групата, и са прикривали престъпни деяния и административни нарушения, извършвани от организираната престъпна група", коментира прокурорът Ангел Кънев.

За осем месеца групата за незаконна сеч е спечелила 1,2 млн. лева. Групата стреляла по домовете на хора, опитали да подадат сигнал и палила тяхното имущество.

Решението не е окончателно и може да се обжалва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови