Психично болен стресна бургазлии - прави се на умрял по средата на оживени булеварди

OFFNews 18 август 2017 в 14:55 17454 1

Психично болен стресна бургазлии - прави се на умрял по средата на оживени булеварди

Прокуратурата разпореди да бъде направена проверка на инцидент от четвъртък, когато психично болен мъж притеснил жителите и гостите на града.

От Областната дирекция на МВР съобщиха за OFFNews, че случаят е от вчера. Психично болният мъж, който се казва Милен, имал поредица от подобни прояви през последните месеци, при които изкача на оживени булеварди в града и ляга на пътната настилка. Всеки път бил прибиран от полицията и изпращан за лечение.

От публикации в местни медии става ясно, че той обичал да се прави на умрял и при последния случай бил преместен от граждани от платното на тротоара.

Преди две седмици той легнал на булеварда пред Окръжната болница. При друг случай той отново легнал на бул. "Стефан Стамболов. Преди един месец пък скочил пред кола на оживен булевард. Тогава той влязъл в пререкание с продавач на дюнери, който нанесъл на психично болния побой. В резултат бил осъден по Указа за дребното хулиганство. 

По повод публикации по случая, че психично болен млад мъж създава опасност за себе си и околните, като лежи на оживени пътни артерии в града, Районна прокуратура Бургас се самосезира и възложи извършването на проверка по случая на ОД на МВР и Областния диспансер за психично здраве, съобщиха от прокуратурата.

След извършването ѝ наблюдаващият прокурор при РП-Бургас ще прецени дали са налице данни за прилагане на принудителни медицински мерки по смисъла на Закона за здравето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!