Психиатър в схема за фалшиви ТЕЛК, служител на МВР минал като таен агент в схемата

OFFNews 29 юни 2019 в 13:29 5027 1

Снимка Архив

Четирима души са задържани за 72 часа заради фалшиви ТЕЛК-ове. Лекарите са от комисии от Втора градска и 28 ДКЦ, съобщиха от спецпрокуратурата на извънреден брифинг. 

Посредникът, който осигурявал връзката между мнимите болни и медиците, работи на Женския пазар и също има ТЕЛК, както и съпругата му. 

Милиони изтичат не там, където е правилно, подчерта зам.-главният прокурор Иван Гешев. Прокуратурата и МВР се борят с последствията, може би сега някъде другаде се подготвя подобна престъпна схема, подчерта той. Голяма част от клиентите на тази организирана престъпна група са социално-слаби, от ромски произход, уточни той. 

Сред хората, получили фалшиви ТЕЛК-ове, има и служител на МВР, който минал по цялата схема. Той платил 400 евро авансово, над 1000 дал при получаване на документа за инвалидност над 50%.  

Сред лекарите в комисиите има психиатър, стана ясно още от спецпрокуратурата. При извършените вчера обиски и претърсвания са иззети много медицински документи, имена и данни на клиенти, пари, възможно е да има още обвинени. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

30.06 2019 в 09:38

Превод:
Служителят на МВР е минал през цялата схема напълно самоинициативно. Когато му поискали парите накрая, решил че са много и оформил преписка.
 
X

Да помогнем на украинските деца!