Прокурорският син-побойник остава в ареста

OFFNews 10 април 2023 в 13:15 1895 0

Михайлов

Снимка БГНЕС/Архив

Васил Михайлов

Прокурорският син Васил Михайлов от Перник остава в ареста. Днес съдът отхвърли молбата му за изменение на мярката в домашен арест, тъй като Михайлов се е сбил, малко преди да бъде пуснат под домашен арест. Инцидентът е от 27 октомври м.г.

Това е второ разпоредително дело в Районния съд заради смяна на съдията, тъй като предишният заминава на стаж в Страсбург. 

Васил Михайлов е обвинен в 8 престъпления - закана за убийство, три средни телесни повреди и две леки, както и две обвинения за хулиганство. Срещу него се водят и две разследвания в София и Бургас.

Защитата на Михайлов отново поиска по-лека мярка - "домашен арест", за да с близките си по празниците, но от прокуратурата припомниха боя с Денис Томов м.г. Според адвокат Велин Велинов Васил е бил провокиран от Томов.

"Знаете ли какво ще ви кажа, когато тръгна досъдебното производство, чак тогава се пуснаха оплаквания. Така или иначе влизаме в началната фаза. Ще имате възможност да чуете данни от проверката. И вие го провокирахте там на терасата да говори глупости", коментира Велинов пред журналистите.

Следващото заседание на съда е на 9 май, когато започва разпитът на свидетелите. Ще бъдат призовани четирима души, независимо от факта, че се отказаха от претенциите си към Михайлов. Само трима от 11-те пострадали искат да са частни обвинители - Никълъс Тодоров, Белослава Иванова и бившият футболист Румен Андонов. Те търсят обезщетение от 40 000 лв., но съдът не допусна тези граждански искове, защото това ще затрудни хода на процеса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков