Прокурорка от Добрич отива на съд, спасявала пияния си зад волана мъж

OFFNews Последна промяна на 03 октомври 2018 в 13:02 1765 0

Специализираната прокуратура внесе в спецсъда обвинителен акт срещу прокурор от Окръжна прокуратура – Добрич за извършване на две престъпления. 

Първото е за това, че на 30 юни 2012 г, като длъжностно лице, тя използвала служебното си положение  (представяйки се като прокурор пред служители в Първо РУ „Полиция“ - Добрич), за да преустанови започнала проверка на съпруга й, спрян от полицаите във видимо нетрезво състояние. 

Мъжът отказал на служителите на МВР проверка за алкохол, оказало се, че няма и необходимите документи
в себе си – легитимирал се единствено с международен паспорт. След негово обаждане по телефона на мястото пристигнала съпругата му. Представила се със служебното си качество и попитала дали може да направи нещо, за да няма последствия за съпруга. Носела и документите му. 

След повторна покана от полицаите за алкохолна проверка с дрегер, мъжът станал агресивен, хванал единия от полицаите за ръката, нанесъл му удар с юмрук в гърдите, отправял заплахи и обиди. Наложило се идването на втори полицейски екип, след което бил задържан с белезници и отведен в Районното управление.

В хода на образуваното досъдебно производство по случая, по свое желание (макар да не е длъжна да свидетелства за член от семейството), съпругата на три пъти дала лъжливи показания като свидетел пред разследващи и съдебни органи в Добрич, Варна и Разград.

Започналото в Добрич разследване по него продължило в Разград заради служебното положение на съпругата.
Досъдебното производство срещу прокурорката от Окръжна прокуратура - Добрич е образувано през 2015 г. в Софийска градска прокуратура и приключва с обвинителен акт. Съгласно новите компетенции за разследване на магистрати, делото е изпратено в Специализираната прокуратура. 

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови