Прокуратурата започна разследване на пожара в Разлог (допълнена)

OFFNews Последна промяна на 29 септември 2020 в 11:22 1731 0

Районната прокуратура в Разлог е започнала разследване за пожара в града, който изпепели домовете на няколко души.

Засега е известно, че около 04:15 ч. на 28.09.2020 г. на ул. „Стара Планина“ било запалено чуждо имущество на значителна стойност. Огънят засегнал дървени навеси, сграда от метална конструкция, шперплат и вата, тип барака. В нея имало обособени шест жилищни помещения с покъщнина, обитавани от петима души.

Освен това пожарът обхванал и 55 кв.м от покривна конструкция на къща на ул. „Малина“ в града, както и покъщнина от стая на втория етаж на недвижимия имот.

Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, изискани са записи от охранителни камери. Щетите от пожара са в процес на установяване.

Започна набирането на средства, храни и дрехи за пострадалите. В сградата на общинската администрация могат да се предоставят хранителни продукти - по възможност пакетирани, консерви, както и запазени дрехи. Предстои откриване на банкова сметка от Инициативен комитет, която ще бъде публикувана допълнително на Фейсбук и Интернет страницата на Община Разлог. Осъществен е контакт с Български Червен кръст, благодарение на който ще бъдат доставени храна и дрехи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови