Прокуратурата ще проверява себе си за кметския син - побойник

OFFNews 11 юли 2023 в 11:13 845 0

темида

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Ще се провери има ли образувани досъдебни производства и преписки в полицията

Апелативната прокуратура в София е разпоредила проверка на преписки и досъдебни производства, свързани кметския син в петричкото село Марикостиново, който преби мъж в събота

Пострадалият разказа, че не е единствената жертва на сина на кмета Гергана Тодорова. 

След побой младежът се е предал сам в полицията и е задържан за 24 часа. Според местни медии побойник многократно е престъпвал закона - предизвикал е катастрофа, след като е седнал зад волана пиян и дрогиран, нанесъл телесна повреда с нож, прострелял човек с незаконно оръжие и др. 

Сега от държавното обвинение съобщават, че е разпоредено на Окръжната прокуратура в Благоевград да направи проверка на преписки и досъдебни производства, касаещи младежът.

Проверката е "по повод публикации и репортажи в медиите за нанесен от него побой на мъж и твърдения на граждани относно други негови деяния".

В хода на проверката трябва да се изясни на какъв етап от разследване са те, както и има ли преписки, архивирани в Районно управление на полицията.

При установяване на приключени преписки следва да се извърши служебен контрол относно законосъобразност и правилност на прокурорския акт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки