Прокуратурата се самосезира за смъртта на 15-годишното момиче в Сливен

OFFNews 23 юни 2021 в 08:10 1565 0

Окръжната прокуратура в Сливен се самосезира за смъртта на 15-годишното момиче в болницата в Сливен, съобщава бТВ. 

Вчера започна проверка и от "Медицински надзор", като се работи по версията за перитонит, който не е бил установен от трима лекари и две ехографски изследвания. 

На 15 юни детето се е почувствало зле, ден по-късно родителите са потърсили помощ от личния лекар и консултация с хирург. Не е било установено остро хирургично заболяване. Впоследствие момичето се е влошило и е било прието в детското отделение на местната болница. 5 дни по-късно обаче детето починало. 

Официална диагноза няма.

Вчера от болницата признаха за забавено лечение. 

Според началника на Детско отделение в сливенската болница д-р Люба Бъчварова необходимите консултации са били направени. "Това е едно голямо момиче с наднормено тегло, на 15 години то тежи 115 кг. Лекувана е с антибиотици, с обезболяващи. Симптоматично лечение има, има данни за възпалителна активност“, обясни д-р Бъчварова.

Зам.-директорът на болницата Хрисан Хрисантов обясни, че епикриза няма, а това е етапна епикриза. Той потвърди, че в смъртния акт пише "дифузен перитонит". Останалите хистологични изследвания ще излязат до 20 дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови