Прокуратурата се самосезира за нападения над жени в Овча купел

OFFNews 18 декември 2020 в 11:19 1805 0

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с материал, излъчен тази сутрин в една от националните телевизии, за нападение над жени в столичния квартал „Овча купел“.

От тв материала става ясно, че вчера около 14 часа 72-годишна жена е била нападната от две момчета, докато се прибирала към дома си. Те я настигнали в гръб и започнали да ѝ нанасят удари по главата и тялото. В същото време дърпали чантата ѝ и викали: „Дай, чантата! Дай, чантата!“.

Възрастната жена била съборена на земята. Ритали я по тялото и тя се развикала за помощ. Момчетата продължили да дърпат чантата ѝ, но не успели да я отнемат и избягали.

По думите на пострадалата нападателите са били непълнолетни. Тя видяла само двама от тях. Записи от камери обаче показали, че е имало още едно момче, което е стояло в близост до мястото. 

От материала, излъчен в телевизията, се съобщава за още един подобен опит за грабеж, извършен по сходен начин спрямо друга пострадала жена, ден по-рано - на 16 декември, в същия столичен квартал.

Прокурор при СРП е образувал досъдебно производство, разследването е възложено на 06 РУ-СДВР.

Софийска районна прокуратура призовава гражданите станали жертва на престъпления веднага да подават сигнали до органите на МВР и Прокуратурата на Република България с оглед възможността за своевременно разкриване на извършителите на престъпления.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови