Прокуратурата разследва инцидента с двете удавени момчета във Варна

OFFNews 16 август 2018 в 10:48 2122 0

Прокуратурата разследва инцидента с двете удавени момчета във Варна

Районната прокуратура във Варна образува досъдебно производство по повод инцидента с изчезналите в морето деца на вълнолома, съобщиха от държавното обвинение. 

Производството се води за установяване причините и обстоятелствата, при които е настъпил инцидентът и е последвала смъртта на момчетата. 

На 15 август 2018 г. около 17.40 ч. е получен сигнал за падане на две деца в морето в района на външната стена на вълнолома. Започва мащабна операция по издирването на момчетата, които били там със свои приятели. В опита да бъдат спасени децата се включват специализирани екипи от Районната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението, катери на Морската администрация, водолази и екипи на Военноморските сили и МВР. Самоличността на повлечените в морето деца от силното вълнение е установена.

Изпълняващият функциите районен прокурор на Районната прокуратура във Варна Красимир Конов заедно с дежурния прокурор и дежурен следовател са извършили незабавно оглед на местопроизшествието. Разпитани са свидетели на трагедията, на която очевидци са станали много варненци, дошли за концерта за Деня на Варна.

Трагедията отмени всички празнични прояви на община Варна в празничната вечер.

Всички действия по разследването се ръководят на място от и.ф. районния прокурор Красимир Конов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови