Откриха тялото на едно от децата, паднали в морето край Морската гара на Варна

OFFNews 16 август 2018 в 09:38 4155 0

Локализирано е тялото на едно от децата, паднали от вълнолома на Морската гара във Варна, съобщава bTV. То все още не е извадено от водата.

Водолазен екип продължи и днес издирвателните действия в района на варненската Морска гара, където вчера в морето изчезнаха две деца, съобщават от МВР. 

Издирваните са две момчета на 13 и 14 години, се издирват от вчера следобед.

Рано тази сутрин водолази са се включили в операцията. Сформираният на място щаб продължава да организира силите и средствата, участващи в операцията.

Към 05:30 часа е направен оглед от брега, а след това и катер на Морска администрация и водолази започнаха да ги търси.

Цяла нощта спасители от сектор Специализирани оперативни дейности са осветявали мястото и са обхождали района. В издирвателните действия участват служители и техника от МВР, Морска администрация и Военноморските сили.

Спасителната акция продължи до късно вечерта на 15 август съвместно с водолази, но без успех.

Специалистите смятат, че шансовете за оцеляване на двете деца е много малък, тъй като снощи морето е било бурно, съобщава Нова тв.

В сряда в късния следобед група от 6 деца отишли на бетонните тетраподи в опасна близост до водата и вълните ги връхлетели. Дълбочината там е около 10 метра. Две от децата, които са от Каменар, паднали в бурното море.

Снощи концертът и зарята по повод празника на Варна бяха отменени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови