Quantcast

Прокуратурата пусна част от доказателствата за шпионажа на Малинов

OFFNews Последна промяна на 12 септември 2019 в 14:43 3795 3

Прокуратурата публикува част от доказателствата, събрани в хода на разследването срещу Николай Малинов, който бе обвинен в шпионаж. 

Данните са само част от иззетите материали и се публикуват с разрешението на наблюдаващия прокурор. Те ще бъдат представени в пълнота пред съда, когато досъдебното производство приключи, съобщиха от прокуратурата. 

Материалите могат да бъдат виден тук 

В приложенията към докладната записка Малинов пише как да бъдат прехвърлени активи в размер на около 500 млн. евро от Цветан Василев към руския бизнесмен Константин Малофеев. Уточнява се, че активите и парите не бива да попаднат в български ръце, защото държавата с цялата си мощ ще се намеси в собствеността и използването на сумата. 

Обяснява се и, че трябва да се намери начин да бъде върнато влиянието в една телекомуникационна компания, както и в „Дунарит“ и „Авионамс“. 

В прес-съобщението на прокуратурата е заличена информацията, увреждаща права и интереси, както и лични данни на трети лица. Защитата на националния интерес е позиция, която Прокуратурата на Република България ще следва във всичките си действия. Разследването е започнало от оперативно дело в Държавна агенция „Национална сигурност“. Извършените действия по разследването (претърсване, изземване, личен обиск) са след предварително разрешение от Специализирания Наказателен съд.

На опитите за компрометиране на действията на правоохранителните органи, ПРБ ще отговаря с публичност и прозрачност, при спазване на презумпцията за невиновност и законовите права на гражданите.

Процесуално-следствените действия продължават.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13409

3

мнение от IP

12.09 2019 в 19:59

Къде са пръскачките?

8691

2

Емил Станоев

12.09 2019 в 15:44

Дане е работата като с Иванчева !? Светна цялата - така каза гешев а после се оказва че и светнал носа !! Как ли ще се оправдават после когато това не мине в Съда ? освен ако не е Съд на Гешев . А какви ли ще бъдат Държавните тайни кагато гешев стане Гл Прокурор ??

8821

1

bls

12.09 2019 в 15:08

Много интересно. Аз такъв шпионин до сега не съм виждал - посочва си трите имена и качеството, в което пише. Оставаше само ЕГН и постоянен адрес да посочи .. много шпионско.
Отделно - Престъплението по чл. 105 се довършва с уговарянето с чуждата сила да й се събира и издава държавна тайна. Ако за момента не го обвиняват по 104 - което вече е издаване (или събиране) на информация (държавна тайна! трябва да е) то тоя докумен, който са дали не представлява никакво доказателство, защото не доказва уговарянето с чуждата сила по никакъв начин.