Прокуратурата проверява съдия заради корупция

OFFNews Последна промяна на 17 февруари 2020 в 14:36 4760 2

Прокуратурата проверява сигнал за корупционна дейност на съдия, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева, след като Иван Гешев проведе среща с кметове на над 20 кметства, съобщава БГНЕС.

„По време на срещата бяха обсъдени корупционни практики в местната власт. Бяха депозирани и данни за извършени корупционни престъпления в местната власт и такива в съдебната система“, уточни Милева и каза, че към момента няма да разкрие повече данни за съдията, който ще бъде разследван. Причината - очаква се сигналът срещу него да постъпи официално.

Главният прокурор Иван Гешев призова представителите на Сдружението на кметовете на малките населени места да подават сигнали до местните прокуратури - както във връзка с битовата престъпност, така и за корупционни действия на представители на местната власт, съобщи БНР.

Гешев обяви два свои приоритета - справяне с битовата престъпност и корупцията на местно ниво. "Прокуратурата е отворена за диалог по всяко време и очаква всякакви сигнали, за да може да ги провери и да работим по тях", каза главният прокурор.

Според него има по-голяма вероятност проблемите да се рнешат, когато ясно се назовават те от местната власт.

"Прокуратурата е отворена за диалог по всяко време за решаване на конкретни проблеми. За нас е изключително добре да има взаимодействие на местно ниво и затова съм насърчил местните административни ръководители на прокуратурата да установяват контакти с местната власт", смята шефът на държавното обвинение.

Кметове на малки населени места разговаряха с главния прокурор във връзка със сигнали за корупция, по които няма развитие.

Председателят на Сдружението на кметовете на малки населени места Румен Стоянов, който е и кмет на Калофер, разказа за сигнали за общинска корупция, които вече седем месеца са без движение. Някои от тях дори са подавани в Специализираната прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16101

2

order

17.02 2020 в 16:26

Тая самовлюбена особа не разбра ли, че любовта на народа минава през щракването на белезниците за главатаря на ШАЙКАТА байхОЙя!!!!!!

3431

1

zuljin

17.02 2020 в 15:52

Няма още дълго да се вихриш ГОЛОГЛАВА МАЙМУНО!!!