Прокуратурата проверява кой е разпоредил да се боядиса с графити Младежкия дом в Пазарджик

Диана Варникова, Пазарджик Последна промяна на 16 май 2022 в 19:14 9618 2

Снимка Диана Варникова

Окръжната прокуратура в Пазарджик се самосезира и разпореди проверка за боядисването с графити на облицовката на сградата на Младежкия дом в Пазарджик.

Магистратите се позовават на публикации в медиите и излъчен ТВ репортаж от пресконференция на Камарата на архитектите в България във връзка с боядисването с графити на каменната облицовка на сградата на Младежкия дом.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за установяване допуснато ли е нарушение на служебни задължения от страна на длъжностни лица във връзка с възлагането и изпълнението на дейностите по реновирането и модернизацията на сградата, проведено ли е обществено обсъждане за промяната на облика й, по какви критерии са избрани изпълнителите на проекта, изразходвани ли са законосъобразно публични средства, засегнати ли са авторски права и др.

Предварителната проверка се извършва с оглед събиране на достатъчно данни за извършено престъпление по чл. 282 от Наказателния кодекс. Възложена е на сектор „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пазарджик. Срокът за приключването е едномесечен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-85

2

офф бее

16.05 2022 в 20:55

УжасТ! Селяния голяма! Се едно да сложиш ламинат върху паркет...

1010

1

Constanza

16.05 2022 в 19:46

Колко хубаво се е получило!