Прокуратурата поема случая с прегазеното от полицай куче, собственикът също имал вина

OFFNews 31 май 2018 в 18:20 6183 2

Прокуратурата поема случая с прегазеното от полицай куче, собственикът също имал вина

МВР е установило пътния полицай, който на 30 април в София с мотора си прегази куче и след това избяга. За инцидента обаче вина имал и Данчо Колев - собственикът на животинката, тъй като бил нарушил наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община.

Това става ясно от писмо на директора на СДВР Ивайло Иванов до собственика на кучето Макс. В него се посочва, че проверка е установила кой е служителят, "който е участвал в произшествието". СДВР има намерение да го санкционира заради нарушение на Закона за движение по пътищата и да му потърси дисциплинарна отговорност.

В същото време обаче в писмото се посочва, че Колев при пресичане на пешеходна пътека на кръстовището на булевардите "Сливница" и "Христо Ботев" не е изпълнил задълженията си по горецитираната наредба. В писмото е цитиран чл. 5, ал. 3 от наредбата. От текстовете става ясно, че Колев не е спазил задължението "Да води кучето винаги и навсякъде само на повод и с намордник, ако е агресивно". 

По обясненията на собственика няколко дни след инцидента той бил извикан на среща с началника на КАТ София Тенчо Тенев.

Заради инцидента на 12 май в София се проведе шествие, в което участниците поискаха справедливо наказание за извършителя на деянието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8753

2

Кинджо

04.06 2018 в 19:17

Проблема не е в това че не било с намордник, а в това че е водено без повод. Което не дава право на полицая да преминава на червено и да не гледа какво гази

11866

1

кумчо вълчо

01.06 2018 в 09:16

Н как установиха агресивността на кучето? Да не е захапало гумана на куката докато профучава със сто км/ч? Куката ще го мъмрят пред строя, това ще е най-много!
 
X

Да помогнем на украинските деца!