Полицаи смазаха домашно куче на зелен светофар, наказани няма

Недоволни граждани излизат на протест срещу произвола на униформени

OFFNews 08 май 2018 в 13:44 16397 6

МВР проверява случай с прегазено от полицаи куче

Снимка Данчо Колев/Фейсбук

В столичната дирекция на МВР тече проверка за прегазено от униформени мотористи куче. 

Случаят е от 30 април и за него съобщи в социалните мрежи собственикът на кучето Макс Данчо Колев. По думите му, пресичайки с него на зелен пешеходен светофар на кръстовището на булевардите "Христо Ботев" и "Сливница" в София, животинката е премазана от преминал полицейски мотор. Според Колев машината е прелетяла, като гумите ѝ са минали буквално през гръбнака на дребното животинче от породата чихуахуа. В същото време по пешеходната пътека пресичала и майка с дете.

След инцидента Колев подал сигнал на тел. 112  и на място веднага бил изпратен патрулен автомобил, а малко след това дошли и двама полицаи с мотори. Потърпевшият написал сведение, в което описал случката.

Полицаите попитали дали Колев може да разпознае извършителите, на което той отговорил, че няма как да го направи, тъй като мотористите били с каски, а нямало как да запише регистрационните номера на моторите.

За всеки случай униформените предупредили мъжа, че ако им дава грешна информация, може да бъде подведен под отговорност за набеждаване на колеги. 

След около час обяснения и писания патрула на КАТ каза, че ще отидат да прегледат камерите и след това ще се върнат да съставят протокол. Прибрах се вкъщи и чаках да ме повикат отново на мястото на инцидента, за да ми връчат протокола и да ме информират кой уби малкото ни момченце. Към 17:20 часа ми се обадиха да сляза на кръстовището, тъй като патрулът всеки момент ще се върне след разходката им да гледат камерите. Слязох долу до патрулния автомобил на КАТ. Казаха ми, че са прегледали камерите и че на тях се виждат двама мотористи в жълти жилетки, но ги виждали само отпред и не можело да установят номерата на моторите нито дали са полицаи. Докато ми обясняваха това изведнъж около нас почнаха да паркират полицейски мотори (общо 6 наброй) и още една полицейска патрулна кола. Настана някаква суматоха. В тази суматоха пристигналите служители на реда започнаха да ме заговарят и задават въпроси един след друг. Ще се опитам накратко да преразкажа какво точно ми беше казано и какво бях питан. Първия доста настъпателно започна да ме разпитва: И какво сега, ще съдиш ли колегата?... Друг ме пита защо кучето е било без намордник и ми заобяснява че ще ми съставят акт за това че е без намордник и без повод… Трети ми заобяснява, че колегата много съжалявал и че бил помислиш че някаква котка била изхвърчала… Този или друг почна да ме пита дали не може да приключим казуса и да ми купят едно куче… Друг ме пита какво е кучето и на колко години, написа в профила си във Фейсбук собственикът на кучето.

Няколко дни по-късно, той бил извикан на среща с началника на КАТ София Тенчо Тенев. От него разбрал, че извършителят е установен. 

До момента от СДВР съобщават единствено, че по случая е образувана проверка със заповед на директора на СДВР. За момента резултатите от нея не са ясни.

За 12 май е организирано провеждането на мирно шествие с начален час 17.00 часа пред сградата на МВР. Шествието ще премине през централните улици на София, като ще приключи пред сградата на Софийска градска прокуратура. Участниците в шествието ще настояват за справедливо наказание за извършителя на деянието.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

6

Azarael

08.05 2018 в 21:09

Не става въпрос тук дали тези черкези са прегазили куче,
таралеж или хамстер, защото това животинче си е имало
добри стопани които са го обичали и не е било оставено на
произвола на съдбата - както се опитват днес да "извъртят"
нещата, тези добре платени гавази !
Тъй като тези хора /полицаите/ станаха много нахални
и арогантни, е крайно време гражданите да им дадат
сериозен отпор - за да ги поставят там където
им е мястото !
Особено ме е яд на този смешник техния министър,
който лъжата "я няма за нищо" и един некомпетентен
и глупав човек, който въобще не е подходящ
за този отговорен пост !
Така че тези от нас които са свободни и без ангажименти
в този ден, няма да е лошо да посетят това събитие . . .

11568

5

PetarD

08.05 2018 в 19:13

" и че бил помислиш че някаква котка била изхвърчала…"
И тоя е минал психотестове?

11800

4

limlim

08.05 2018 в 15:49

Веднага контрапротест на сичкото МВР, да не ги замерват с псета, и доходите по 3!!! И стопанинът да се извини публично!!!

8753

3

Кинджо

08.05 2018 в 15:46

Чихуахуа или не, не трябва да ходи само и без каишка ( виж намордник е малко смешно ) Полицаи или не не трябва да преминават при червен сфетофар и да не гледат къде карат. Нелепа ситуация.

12182

2

sawall

08.05 2018 в 15:07

Ироничното е, че с цялата институционална некадърност и безхаберие на МВР, има сериозен шанс една убита чиуауа да обърне каруцата... А дано!

12024

1

Естествено, че извършителят ще е установен. То остана МВР да не може да разбере кои техни служители са минали с мотори в определено време на определено място ........

Хайде - увеличете им заплатите двойно. Може тогава да спрат да газят домашни кучета .....