Прокуратурата пита МВР и ДАНС има ли заплаха срещу Борис Бонев

OFFNews 10 януари 2022 в 14:30 1399 0

Прокуратурата е изпратила писма до МВР, ГДБОП-МВР, ГДНП, СДВР, ДАНС и Служба "Военно разузнаване" с въпрос дали са сезирани за заплаха към общинския съветник Борис Бонев и ако е така, какви мерки са предприети за защитата му, съобщиха от СРП с уточнението, че са се самосезирали заради публикацията на Бонев във фейсбук от 8 януари.

В нея общинарят от "Спаси София" написа, че е получил достоверна информация от българските служби за непосредствена заплаха за живота му. По думите му тази информация е потвърдена и от чуждестранни партньорски служби. Бонев вече е дал показания за потенциалните причини за заплахата. Според него те най-вероятно са заради работата му като общински съветник, както и заради дейността на "Спаси София". 

Прокурор от СРП ще извърши лична проверка по случая, а Борис Бонев ще бъде призован за снемане на обяснения, уточняват от прокуратурата и допълват, че въпреки твърдението на общинаря за дадени от него показания, в прокуратурата до момента не е постъпила подобна информация от институциите, която по закон трябва да бъде докладвана незабавно.

Необходимостта от осъществяване на ръководство и надзор за законосъобразното и навременно извършване на действия по сигнали, съдържащи данни за извършени престъпления, е изключително правомощие на Прокуратурата на Република България, се казва в съобщението на СРП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!