Прокуратурата опроверга информацията, че е открито тялото и на второто дете във Варна

OFFNews 16 август 2018 в 13:05 1957 0

Прокуратурата опроверга информацията, че е открито тялото и на второто дете във Варна

Продължава издирването на второто изчезнало дете при инцидент на Морската гара във Варна. 14-годишният Диян все още е в неизвестност, след като падна в морето, повлечен от вълните.

От прокуратурата опровергаха информацията за това, че тялото на детето е открито. 

Според изпълняващият длъжността районен прокурор Красимир Конов тялото на първото дете - 13-годишният Мариан, е открито в 9.00 сутринта на тетраподите.

Според прокурор Конов, заедно с групичка от още няколко деца, с които се познавали от два-три месеца, момчетата са се събрали на Морска гара за концерта по повод празника на град, който трябваше да започне в 21 часа. До старта му, децата решили да се разходят, но до инцидента се е стигнало поради злощастно стечение на обстоятелствата и подценяване на вълнението, обясни прокурор Конов, цитиран от "Фокус".

Минавали са през хлъзгав участък от вълнолома. Вълните са били големи, заливали са го. Една от тях е завлякла в морето две от децата. Първоначално е започната работа по хипотеза за склоняване към самоубийство, но след разпита на очевидците, тази хипотеза е разколебана. Близо осем свидетели са разпитани до момента, като сред тях са децата от същата група, родители и случайни минувачи.

„Свидетели съм сигурен, че има много повече, но не са установени. Но и тези, които сме разпитали, пресъздават вече една ясна картина на станалото“, добави още прокурор Конов и добави, че показанията им не си противоречат. Между 3 и 4 бала е било вълнението в момента на инцидента. И днес на място са двамата спасители от Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението, които снощи са търсили децата, двамата водолази са във водата с колегите си от Военноморските сили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови