Прокуратурата обвинява зам.-министър на Патриотите в измама

OFFNews 15 декември 2017 в 13:32 22709 2

Обвиняват зам.-министър на патриотите в измама

Заместник- министърът на транспорта Ангел Попов ще бъде обвинен в измама. Това каза днес главният прокурор Сотир Цацаров.

Проверката на прокуратурата е по сигнал на депутати от БСП за това, че в качеството си на представител на браншова организация преди да стане министър Попов е събирал средства за разрешителни за превоз на товари. 

Обвинението срещу него е, че е поискал и получил 8000 евро. 

Случайно или не обвиненията срещу Попов идват ден, след като вицепремиерът Валери Симеонов влезе в задочен спор с премиера Бойко Борисов

Първоначално от него се оплакаха от сдружението на превозвачите, според които в периода 2012-2014 година Попов им е искал пари, за да им урежда разрешителни за превоз.

Поводът за недоволството му са твърдения на Красимир Лалов от Съюза на българските превозвачи и Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи. От съюза на превозвачите дори твърдят, че Попов не е издължил 1900 лв. за закупена стока.

В отговор Попов заяви, че има намерение да заведе дела срещу тях.

"Това намирисва на поръчка, не мога да кажа от кого. Предал съм документи на премиера и това ще се доказва в съда", обясни през пролетта Попов.

Той показа писма в негова подкрепа, които е получил непосредствено след интервюто на Арабаджиев и Лалов. Едно от писмата е подписано от Койчо Русев, който пък осъдил Красимир Лалов за обида.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови