Прокуратурата обявява мотивите си за обвинение на Трайчо Трайков

OFFNews 03 януари 2017 в 08:12 2608 0

Очаква се прокуратурата да изнесе подробности по повдигнатото обвинение срещу бившия министър на икономиката и енергетиката и кандидат за президент Трайчо Трайков.

Той е обвинен в умишлена безстопанственост заради сделката за продажбата на остатъчния пакет акции на едно от електроразпределителните дружества.

Обвинението е, че през 2011 г., когато Трайков е бил министър на икономиката е продаден остатъчен пакет от акции на ЕВН за по-малко пари, отколкото е трябвало.

Трайков обяснява, че продажбата е извършена на Българската фондова борса, по състезателна методика, одобрена от Комисията за финансов надзор, в изпълнение на приета от Народното събрание стратегия и то не от мен, а от единствения орган в държавата, който може да я извърши – Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

„Явно никой не смята, че хората, пряко осъществили и одобрили условията по сделката са постигнали лош резултат. За който аз като министър нямах и не съм и искал да имам възможност да влияя по какъвто и да е начин”, написа Трайков в профила си във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови