Прокуратурата обясни защо мъчителят на Дебора е бил задържан незаконно

OFFNews 06 юни 2024 в 15:23 11539 3

Георгиев в съда.

Снимка БГНЕС

Административният съд в Стара Загора мята, че Георгиев е задържан незаконно.

Вчерашното постановление на Старозагорския апелативен съд, че първоначалното задържане за 24 часа на мъчителя на Дебора Михайлова - Георги Георгиев, е незаконно, няма да доведе до освобождаването му от ареста. 

Това обяснение бе принудена да даде Районната прокуратура след медийни публикации, че съдът е обявил за незаконно задържането на Георгиев и той ще бъде пуснат на свобода.  

Георгиев е обвинен за нанасяне на 18 прорезни рани с макетно ножче на момичето, насилствено подстригване на косата ѝ и нееднократни заплахи с убийство.

От държавното обвинение допълват, че мярката е била взета от Районния съд-Стара Загора с определение от 31 юли 2023 г. и потвърдена от Окръжния съд-Стара Загора.

"До настоящия момент мярката за неотклонение "задържане под стража" на подсъдимото лице е била многократно предмет на съдебен контрол, като различни съдебни състави в актовете си са мотивирали нейната правилност и законосъобразност и не са установили основания за отмяната ѝ", посочват от обвинението.

От там уточняват още, че производството, разгледано от Административния съд в града, засяга индивидуален административен акт – Заповед за задържане на лице от 30 юли 2023 г., издадена от полицейски орган.

"Съдебната отмяна на заповедта няма отношение към воденото срещу подсъдимия Георги Георгиев наказателно производство, разглеждано към момента от Районен съд-Пловдив и не оказва влияние върху законосъобразността на взетата мярка за неотклонение "задържане под стража", се казва в съобщението на прокуратурата.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    12021

    3

    bls

    06.06 2024 в 17:08

    Far Rider по наказателни дела имаме на 93% осъдителни присъди. Справедливо или не?

    12021

    2

    bls

    06.06 2024 в 17:07

    ОФНЮЗ - ако се имате за сериозна медия следва да го наричате предполагаемият мъчител поне докато не е налице влязла в сила присъда, с която е признат за виновен за деянието. В противен случай си просите дело и то няма да е s.l.a.p. а със съвсем правилни основания.

    50

    1

    Far Rider

    06.06 2024 в 16:30

    Юнакът е добре познат в Ст.Загора. Скоро "съдът" ще поиска обезщетение от Дебора затова, че е била получила САМо 18 рани, а не повече! Да живее Задунайская губерния и нашия социалистически съд - най-справедливия съд в цялата вселена и околните села!
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх