Старозагорският Административен съд: Арестът на Георги Георгиев е незаконен

OFFNews 05 юни 2024 в 18:29 2269 1

Снимка БГНЕС

Георги Георгиев

Арестът на Георги Георгиев, обвинен за нападението над Дебора Михайлова, ее незаконосъобразен. Това е обявил Административният съд в Стара Загора, пише бТВ. Според съда към момента на ареста няма данни и информация Георги Георгиев да е извършител на нападението.

Обвиняемият за нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора беше задържан на 30 юли 2023 година. Първоначално беше задържан за 72 часа, но след обжалване беше пуснат на свобода под гаранция от съда. 

В края на юли миналата година Районният съд в Стара Загора реши Георгиев да остане в ареста. Сега Административният съд в града реши окончателно той да излезе.

"В случая е видно, че нито в самата процесна заповед се съдържат такива данни и информация, нито от съдържащите се в преписката писмени доказателства, представени пред РС, се установява, че към момента на издаване и връчване на заповедта за задържане, нито към момента на фактическото задържане на лицето в 08:15 часа на 30.07.2023 година, е имало данни по смисъла на закона за извършено престъпление по чл. 144, ал.3, вр. с ал. 1 от НК от Георги Георгиев или такава за съпричастност от негова страна към това престъпление".

Днес пред съда трябваше да дадат показания общо 40 свидетели и вещи лица, но заради неявяване на свидетелите делото по случая "Дебора" ще продължи на 26 юни в Районния съд в Пловдив.

Адвокатите на обвиняния в насилие срещу младото момиче Георги Георгиев не са се съгласили процедурата да бъде изменена и да се премине към вещите лица.

Георгиев е обвинен в нанасяне на 18 прорезни рани с макетно ножче, насилствено подстригване на косата ѝ и нееднократни заплахи с убийство.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    -1845

    1

    ob1

    05.06 2024 в 18:34

    Аз викам да му платим на момчето и нЕкой лев за моралните терзания. А?
    Абе тия кретени от съда толкова ли не се усещат защо всичко живо ги мрази?!?
     
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II