Преслава Петкова оглави Камарата на следователите в България

OFFNews 24 октомври 2023 в 11:13 1107 0

Петкова

Снимка КСБ

Преслава Петкова

Преслава Петкова бе избрана за председател на Камарата на следователите в България (КСБ) по време на Общо събрание, което се проведе на 21 октомври в Арбанаси, съобщиха от КСБ.

Петкова е получила подкрепата на 158 от 173 членове, участвали във вота.

Новият председател на КСБ благодари на колегите си за доверието и посочи, че осъзнава голямата отговорност, която ѝ е делегирана, както и важността всички членове на сдружението да са единни и заедно да решават въпросите и проблемите, които срещат следователите в работата си.

"Камара на следователите в България не е председателят, не е и Управителният ѝ съвет. Това сме всички ние, които заедно да работим в името на професионалната гилдия и утвърждаване авторитета на следователите", каза тя пред колегите си.

Преслава Петкова е завършила Езикова гимназия с английски и немски език, а после специалност "Право" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Придобила е и допълнителна квалификация по Международни отношения – "Сътрудник в международен отдел" в СУ.

Петкова има над 22 години юридически стаж, от които 18 години в съдебната система. Професионалният ѝ път започва през 2001 г. като юрисконсулт в Министерство на околната среда и водите. През 2005 г. след провеждане на конкурс е назначена на длъжност "младши следовател". В периода 2007-2018 г. работи като следовател в Столичната следствена служба и в Следствения отдел към Софийската градска прокуратура. От 2018 г. до 2022 г. е следовател в Следствения отдел на Специализираната прокуратура, а след закриването й е следовател в СО-СГП и е командирована в Национална следствена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки