Понижават бившата шефка на спецпрокуратурата до редови обвинител в Бургас

OFFNews 18 юли 2023 в 08:14 4735 2

Валентина Маджарова

Снимка БТА архив

Валентина Маджарова

Бившият шеф на закритата преди година спецпрокуратура Валентина Маджарова, която през октомври 2022 г. бе назначена за зам.-шеф на апелативната прокуратура в Бургас, да бъде понижена до редови обвинител ще обсъжда прокурорската колегия на ВСС утре. 

Предложението е от административния ръководител на Апелативна прокуратура - Бургас, пише в дневния ред на заседанието. Именно шефът на АП в морския град Любомир Петров предложи назначаването на Маджарова като негов заместник, докато главен прокурор беше Иван Гешев. 

Голяма част от професионалната кариера на Маджарова е минала именно в Бургаския съдебен район. Четири години е била следовател в окръжната служба в Бургас, след това от 2006 г. до 2018 г. е обвинител в районната прокуратура в Средец, като на два пъти е била неин ръководител. След това една година е работила окръжната прокуратура в Бургас, а от август 2019 г. е в Специализираната прокуратура.

През март 2020 г. тя беше назначена за зам.-шеф на СП, а от края на юни 2021 г. – за неин ръководител.

След закриването на специализираните структури на 28 юли миналата година Валентина Маджарова беше преместена в ОП-София. Няколко дни по-късно тя беше командирована от Гешев в апелативната прокуратура в столицата, след което зае поста в Бургас. 

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е внесъл искане за отстраняването на Ясен Тодоров като заместник- директор на Националната следствена служба, предложението ще се гледа на същото заседание утре. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки