Полицаи откраднаха цигари без бандерол, заключени като доказателствен материал

OFFNews 27 февруари 2017 в 11:35 3901 0

Полицаи откраднаха цигари без бандерол, заключени като доказателствен материал

Полицаи от Плевен са обвинени в кражбата на цигари без бандерол, които са били заключени в склад като веществено доказателство по разследване на прокуратурата в Плевен. Случаят е поет от антикорупционното звено на Софийската градска прокуратура (СГП), което установило, че кражбата е била извършена през 2014 г.

Общият брой на кутиите цигари е 367 218, а стойността им - 2 305 491 лв. Те били конфискувани по разследване на Районна прокуратура - Плевен и за държане на склад акцизни стоки без бандерол. Кутиите - предимно от марките Viktory, Raquel и МG, са задържани като доказателства. Поради неразкриване на извършителя на престъплението делото е спряно, а веществените доказателства се съхранявали в складова база на МВР, находяща се в с. Згалево.

На 28 март 2016 г. е била извършена проверка на складовите помещения на МВР в с. Згалево. Установено е, че металната врата към помещението, в което се съхранявали кутиите с цигари, била заключена с катинар и верига, имало и поставен печат на служител на ОДМВР - Плевен. Първоначално са установени наредени кашони и чували с цигари от различни марки по начин, който привидно да създаде впечатление, че складът е пълен. При внимателен оглед на помещението било установено, че от него липсват 367 218 кутии цигари без бандерол. Назначената от СЗА експертиза е установила, че стойността на отнетите цигари е 2 305 491 лв.

Към настоящия момент, след предварително разрешение от съдия от ОС – Плевен, се извършват претърсвания и изземвания в жилища на заподозрените служители на ОДМВР – Плевен. За срок от 24 часа са задържани три лица.
Разследването продължава.

Досъдебното производство е образувано от РП - Плевен, прието по компетентност от Окръжна прокуратура – Плевен, тъй като е прието, че се касае за кражба в особено големи размери и представляваща особено тежък случай. С постановление на главния прокурор от 22.07.2016 г. е определено ръководството на разследването и осъществяването на надзор при провеждането му да се извърши от прокурор от СЗ “Антикорупция“ – СГП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!