По двама за място се състезават за Прокурорската колегия на ВСС

Днес кандидатите ще представят концепциите си и ще отговарят на въпроси на колеги и НПО

OFFNews 02 юли 2022 в 08:25 1220 2

ВСС

Снимка Архив

Висш съдебен съвет

Прокурорите ще избират днес свои представители във Висшия съдебен съвет. С тяхното общо събрание приключват изборите за 11-членната професионална квота в следващия ВСС. Кандидатите за четирите местна в Прокурорската колегия са 8.

Те са заместничката на главния прокурор Иван Гешев - Красимира Филипова, делегираният прокурор Станислав Стойков, трима прокурорски шефове- Владимир Николов, окръжен прокурор на Плевен и председател на Асоциацията на прокурорите, Владимир Чавдаров, апелативен прокурор на Варна, и Димитринка Шкодрова, зам.-окръжен прокурор на Ямбол, трима редови прокурори - Добринка Калчева от Апелативната прокуратура – Пловдив, Николай Любенов от Върховната касационна прокуратура, и прокурорът от Софийската районна прокуратурата Пламен Петков

Процедурата при техния избор е същата както при съдиите и следователите - първо кандидатите ще бъдат изслушани, което ще се случи днес, а другата събота ще е изборът.

Днес те, освен че ще представят концепциите си, ще отговарят на въпросите на колегите си и на неправителствени организации.

Бъдещето на новия ВСС остава неясно при сегашната политическа обстановка. Парламентът дори не е започнал процедурата, макар че срокът за началото й отдавна започна да тече. Опитът на председателя на парламентарната правна комисия в оставка да проведе заседание за обсъждане на правила се провали малко преди успешния вот на недоверие срещу правителството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

02.07 2022 в 09:54

Състезание със съмнителен софтуер и отказана проверка

22548

1

dolivo

02.07 2022 в 09:11

чудно, нека се състезават


че то какво беше, 1 кандидат да гласуваш, срам...
 
X

Да помогнем на украинските деца!