Пламен Бобоков е пуснат под гаранция от 1 млн. лв.

OFFNews 10 юли 2020 в 20:01 3352 1

Бизнесменът Пламен Бобоков е пуснат под гаранция от 1 млн. лв., съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура. 

Срещу Бобоков и съветника на президента по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов са повдигнати обвинения за участие в "престъпен сговор", с цел търговия с влияние, извършени в периода от януари 2019 г. до настоящия момент. 

Освен това, двамата са обвинени и в извършването на престъпление по служба в съучастие, в периода от 8 май 2019 г. до 28 август 2019 г. От прокуратурата съобщават, че Бобоков е подбудил 21 пъти Узунов да наруши служебните си задължения. 

"От това са настъпили значителни вредни последици - разгласяване на информация, станала му известна по служба сред лица извън кръга на тези, които са оправомощени да я получат, както и уронване престижа на Президентската институция, сред гражданите на България и застрашаване на националната сигурност на страната чрез разкриване на оперативния интерес на специална разузнавателна служба - Служба „Военна информация“, пишат от пресцентъра на Специализирана прокуратура.

Пламен Бобоков е пуснат под гаранция от 1 млн. лв, а Узунов - 20 000 лв. 

При определяне на размера на парични гаранции са взети предвид степента на обществената опасност на престъплението, доказателствата срещу обвиняемите, здравословното им състояние и др.

И на двамата е забранено да напускат страната. 

Сегашното досъдебното производство е образувано по отделени материали от делото за незаконния внос на боклук, по което за участие в организирана престъпна група са обвинени братя Бобокови и бившия зам. министър на екологията и водите Красимир Живков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

1

Azarael

13.07 2020 в 12:38

И този е поредния обран от Падишаха, за да може с неговите
пари да кара биячи от провинцията, като провокатори на митингите срещу него !