Петко Петков е първият избран член на Прокурорската колегия на следващия ВСС

OFFNews 11 юни 2022 в 22:17 2075 0

Председателят на Камарата на следователите и следовател в Националната следствена служба Петко Петков е първият избран член на Прокурорската колегия на следващия Висш съдебен съвет, съобщи БНР. Той получи подкрепата на 265 от гласувалите 347 следователи.

"Огромният брой гласували е и огромна тежест и огромна отговорност. Давам си сметка каква огромна отговорност и очаквания имате към мен. Ще се опитам да отговоря на очакванията", заяви той след огласяването на избора му.

Той обеща да се опита да прокара идеите, включени в концепциите на Наталия Василева и на Бойко Атанасов.

"Идеи, които да бъдат за следователската професия, за престижа на следователската професия, за това да издигаме нашия имидж там, където му е мястото като равен сред останалите магистратски професии", каза още Петков.

Днес Общото събрание на следователите продължи с избора на член на Висшия съдебен съвет с провеждане на гласуване, в съответствие с процедурата по чл. 31 – 36 от Правилата за провеждане на избори за членове на Висшия съдебен съвет от съдиите, прокурорите и следователите (Правилата).

Кандидатите са трима: Бойко Атанасов - следовател в Следствения отдел на СГП, Наталия Василева и Петко Петков - следователи в Националната следствена служба, съобщиха от ВСС.

С право на глас са 435 следователи, като 396 от тях са заявили електронно дистанционно гласуване през интернет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови