Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Петима от задържаните за бунта в Харманли остават в ареста (снимка)

OFFNews 28 ноември 2016 в 15:12 3012 0

Петима от задържаните за бунта в Харманли остават в ареста

Снимка Милена Митева/Bulphoto

Петима от задържаните за бунта в Харманли остават в ареста.

Заради размириците на 24 ноември бяха задържани 18 имигранти от центъра за настаняване, за които прокуратурата поиска постоянен арест. Те са обвинени за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост и съпроводено със съпротива срещу органите на властта. Сред арестуваните има и трима непълнолетни.

Два съдебни състава при Районен съд Харманли заседават по случая. Обвиняемите са разделени на четири групи. Председателят на единия състав съдия Минка Китова обясни, че събраните материали само по първото дело са над 320 страници, съобщава Дарик.

Около 13.00 часа съдът даде ход на делото срещу първата група. В нея влизат Джамил Шинуарай, Заибуллах Торхай, Зибуллах Хотак, Идрис Бабамархел и Календар Уафа. От тях само един призна, че е участвал в метежа, обаче отрече да е хвърлял камъни по полицаите. Останалите четирима чужденци отрекоха да са участвали в бунта. Защитната им версия е, че са били изкарани от стаите си от няколко млади мъже, за чиято самоличност обаче не дадоха подробности. 

По повдигнатите им обвинение са предвидени до пет години затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!