Петима осъдени за трафик на дрога, двама полицаи сред тях

OFFNews Последна промяна на 13 юли 2021 в 11:08 1208 0

Петима души са осъдени по дело срещу организирана престъпна група за разпространение на наркотици, в която са участвали двама полицейски служители, съобщиха от спецпрокуратурата. 

На един от подсъдимите Специализираният наказателен съд наложи наказание от 7 години лишаване от свобода, а на останалите – от по 5 години лишаване от свобода. 

Делото е внесено с обвинителен акт на Специализирана прокуратура в съда през октомври 2020 г. Според събраните доказателства организираната престъпна група е разпространявала наркотични вещества в района на София и Нови Искър от март 2017 г. до 29.11.2019 г.

Групата е неутрализирана при операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП, при която са претърсени 18 адреса (в София, Нови Искър и село Мировяне) и 6 автомобила. Намерени и иззети са стотици дози амфетамин и марихуана, подготвени за продажба на черния пазар. Само у един от задържаните членове на групата са открити над 100 дози с марихуана, приготвени за разпространение. 

Двамата разследвани полицейски служители са били от състава на Охранителна полиция към управление на МВР в столицата и са признати за виновни от Специализирания наказателен съд като участници в престъпната група. Според показания на свидетели двамата са осъществявали чадър за безпроблемното разпространяване на наркотиците, охранявали са дейността на престъпната група и са съдействали за безпроблемното държане на наркотичните вещества в Нови Искър.

Присъдите могат да се обжалват пред Апелативния специализиран наказателен съд. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови